Loading cart contents...

Szczególną uwagę i czas poświęcamy przygotowaniu wszystkich naszych produktów, z których komponujemy sushi.

ŁOSOŚ
さけ
Zaraz po tym, jak wszystkie ości zostaną usunięte, nacieramy go solą morską Maldon, dzięki czemu smak jest dużo bardziej wyraźny, struktura zwarta i mniej tłusta.

TUŃCZYK
マグロ
Zarówno odmianę Yellowfin jak i Bluefin pozyskujemy od dostawców, którzy odławiają je w sposób zrównoważony i kontrolowany. Staramy się, wywierać nacisk na to, aby każdy przygotowywany był metodą Ikejime (活け締め), która jest najbardziej humanitarną.

OKOŃ MORSKI
鱸
Tą niewielką rybę przygotowujemy sezonując ją metodą kombu jime (昆布締め) tj. owijamy w liście glonów kombu uwalniające naturalne umami oraz zmieniające strukturę mięsa.

KREWETKI
エビ
Świeże krewetki blanszowane są we wrzątku, a następnie trafiają do lodowatej kąpieli by uzyskać unikalną strukturę i zachować pełen smak. Każda krewetka zaraz przed podaniem marynowana jest w sake.

OŚMIORNICA
たこ
Po oczyszczeniu, ośmiornicę masujemy ją z solą, a następnie blanszujemy odpowiednio dobierając temperaturę. Następnie gotujemy w wywarze, aż do osiągnięcia pożądanej tekstury i powoli wystudzamy.

USUZUKURI
薄造
Pochodzi od 薄い (usui czyli cienki), ryba jest bardzo cienko krojona. Samo przygotowanie wymaga niezwykle ostrego noża, precyzji, techniki i skupienia. Dostępne w kilku odsłonach jak tuńczyk z oliwą z palonego czosnku mayu czy sosem tosazu.
Sushi Chefowie w NABE mają ponad dekadę doświadczenia oraz odbyli liczne szkolenia i warsztaty zgłębiając wiedzę, zdobywając doświadczenie i zrozumienie kultury Japonii.
NIKIRI SHOYU
煮切り醤油
To sos sojowy który przygotowujemy redukując go z mirinem i sake. Jest nieco słodszy, ale dużo bardziej esencjonalny i zbalansowany. Otrzymujecie go w restauracji jak i przy zamówieniach w dostawie. Ponieważ sos jest gęsty stosuj go znacznie mniej niż zwykłego sosu sojowego.

SOS KABAYAKI
蒲焼
Nasz sos kabayaki jest gęsty i celowo lekko przypalany, aby osiągnąć głębię smaku, dymne nuty oraz lekką goryczkę.
VEGAN MAYO
マヨネーズ
Przygotowywany przez naszych chefów wege mayo z dodatkiem sosu sojowego i nut cytrusowych świetnie komponuje się z propozycjami wegetariańskiego sushi. Jest też bazą do autorskich wersji yuzu, tobiko i spicy mayo.
SÓL JAPOŃSKA
塩
W naszej kuchni często pojawia się również japońska sól morska, jest znacznie delikatniejsza, zawiera znacznie więcej minerałów i cudownie komplementuje nasze produkty i dania.



