menu
nabe

coś na start

Dobry posiłek dobrze zacząć od starteru, oto nasze propozycje.

Kimchi 11,-
Kiszona kapusta na ostro.

Goma wakame  12,-
Sałatka z glonów morskich.

Chipsy z korzenia lotosu 8,-
Z dipem sweet-chili.

Kurczak Karaage 12,-
Przekąska z kurczaka z limonką do wyciśnięcia.

usuzukuri

Tuńczyk Mayu 44,-
Łosoś Ponzu 37,-
Okoń Tosazu 44,-

sashimi set

Mały (9 szt.) 59,-
Duży (18 szt.) 109,-

tatar

Tatar z łososia 33,-
Tatar z tuńczyka 44,-

zupy

Miso z tofu 9,-
Miso z łososiem 14,-
Tradycyjna japońska zupa.

Tempura soba 19,-
Bulion na bazie dashi i sake, makaron soba, krewetki w tempurze.

Tom Yum 19,-
Ostra zupa z krewetkami.

coś na słodko

Fondant czekoladowy z matcha 21,-
Z konfiturą pomarańczową i owocami.
Taiyaki z anko 19,-

dla najmłodszych

Jeś w karcie nie ma niczego co pasowałoby naszym małym gościom,
kuchnia postara się przygotować coś wedle preferencji.

wyjątkowe sMAKI

Mega Unagi (10 szt.) 64,-
Węgorz unagi, serek, awokado, gari, kanpyo, kabayaki.

Yuzu Delight (6 szt.) 34,-
Łosoś, serek, ogórek, oshinko, dżem z yuzu.

Sake Kiburo (6 szt.) 44,-
Dwie krewetki w tempurze, łosoś, kanpyo, oshkinko, tamagoyaki, spicy-mayo i szczypior.

Suzuki Nori (5 szt.) 34,-
Okoń morski, tamagoyaki, ogórek, kanpyo, tobiko-mayo, dżem z nori.

Crispy Yellowtail (6 szt.) 46,-
Chumaki z oshinko i kanpyo w panko, wykończone tatarem z tuńczyka, szczypiorkiem i tobiko-mayo.

Cheezy Ebi 33,-
Chumaki ebi, awokado, rukola, oshinko, dressing serowy, sos kabayaki, tempura crunch, szczypiorek.

Rokketo (6 szt.) 31,-
Chumaki awokado, oshinko, kanpyo, dressing serowy, sos kabayaki, rukola, migdały.

Yasai (6 szt.) 31,-
Piklowany ogórek, marchew, tamagoyaki, kanpyo, rukola, awokado, spicy-mayo, szczypior, migdały.

Tako (6 szt.) 42,-
Ośmiornica, tamago, ogórek, roszponka, tobiko-mayo, twardy ser, tobiko-mayo, szczypior.

futomaki – 6 szt.

Filadelfia 27,-
Łosoś, serek, awokado, oshinko, roszponka.

Łosoś w tempurze 28,-
Łosoś w tempurze, oshinko, rukola, spicy mayo, sos kabayaki, prażone migdały.

Ebi tempura 27,-
Krewetka w tempurze, tykwa, ogórek, rukola, tobiko-mayo.

Okoń morski z tuńczykiem 31,-
Okoń, tuńczyk, tobiko-mayo, awokado, oshinko, roszponka.

Kalmar w tempurze 26,-
Kalmar, tobiko-mayo, oshinko, awokado, jalapeno, por.

Chumaki Węgorz unagi 28,-
Węgorz, kanpyo, ogórek, oshinko, spicy mayo, por, sos kabayaki.

Tatar z łososia 29,-

Chumaki łosoś w migdałach 29,-
Łosoś, ogórek, tykwa, takuan, migdały,serek, por, kabayaki, tempura.

Vege aburaage 23,-
Aburaage, spicy-mayo, serek, awokado, oshinko, roszponka, ogórek, kabayaki, sezam.

Vege pikle 21,-
Pikle z ogórka, kanpyo, tamago, mango, rukola.

uramaki – 5/10 szt.

Łosoś tamagoyaki  23/39,-
Łosoś, tamagoyaki, serek, mango, tobiko-mayo, por.

Łosoś pieczony 17/31,-
Łosoś, tamagoyaki, serek, ogórek, szczypior.

Ebi tempura i węgorz  29/56,-
Krewetka, węgorz unagi, ponzu-mayo, ogórek, kabayaki, sezam.

Tuńczyk  23/41,-
Tuńczyk, oshinko, tobiko mayo, szczypior.

Okoń morski  29/56,-
Okoń morski, aburaage, tobiko-mayo, ogórek, szczypior.

Ebi tempura 17/29,-
Krewetka, ogórek, yuzu mayo, szczypior, sezam.

Vege aburaage 21/34,-
Aburaage, serek, awokado, sezam.

Vege z awokado 21/34,-
Awokado, oshinko, tykwa, serek, kabayaki, sezam.

Vege tamagoyaki 18/31,-
Awokado, tamagoyaki, serek, ponzu-mayo, sezam.

hosomaki
6 szt.

Łosoś 15,-
Tuńczyk 21,-
Ebi (krewetka) 16,-

Tako (ośmiornica) 22,-
Węgorz unagi 21,-
Okoń morski 21,-

Awokado 11,-
Vege 11,-

nigiri
1 szt.

Łosoś shiojime 6,-
Tuńczyk nikiri 9,-
Okoń kombujime 9,-

Tako (ośmiornica) 11,-
Węgorz unagi 8,-
Aburi Ika (kalmar) 7,-

Ebi (krewetka) 7,-
Tamagoyaki 4,-

zestawy omakase

Naszą największą radością jest sprawianie niespodzianek. Wybierz wielkość zestawu, a resztę… resztę zostaw nam.

Mały ~ 13 szt. 69 ,-

Średni ~ 24 szt. 119 ,-

Duży ~ 46 szt. 219 ,-

zestawy sushi

dla 1 osoby

Momo (17 szt.) 54,-
6 szt. futomaki ebi tempura; 5 szt. uramaki pieczony łosoś, 6 szt. hosomaki tykwa.

Bure (11 + 4 szt.) 64,-
6 szt. chumaki łosoś; 5 szt. uramaki łosoś w tamagoyaki; 2 szt. kalmar w tempurze 2 szt. krewetka w tempurze.

Vege  (17 szt.) 49,-
6 szt. futomaki aburaage; 5 szt. uramaki vege z awokado; 6 szt. hosomaki awokado.

Nigiri Set mix (8 szt.) 52,-
8 szt. Nigiri: tuńczyk, okoń morski, kałamarnica, ośmiornica, tamagoyaki, ebi, węgorz unagi, łosoś.

Nigiri Set Unagi (8 szt.) 64,-
8 szt. Nigiri węgorz (Opalany węgorz, yuzu mayo, sos kabayaki, szczypior, prażony sezam).

Nigiri Set Łosoś (8 szt.) 51,-
8 szt. Nigiri łosoś (Opalany łosoś, spicy mayo, sos kabayaki, szczypior, prażony sezam).

dla 2 osób

Hanzo (26 szt.) 107,-
6 szt. futomaki tatar z łososia, 5 szt. uramaki california łosoś, 5 szt. uramaki krewetka w tempurze; 6 szt. hosomaki łosoś; 2 szt. nigiri łosoś; 2 szt. nigiri węgorz.

Chodoi (30 szt.) 129,-
6 szt. futomaki tatar z łososia; 6 szt. futomaki Filadelfia; 6 szt. futomaki ebi tempura; 6szt. futomaki vege aburaage; 6 szt. futomaki węgorz z łososiem.

Atsu (22 szt.) 91,-
6 szt. futomaki ebi tempura; 6 szt. futomaki dorsz; 5 szt. uramaki pieczony łosoś; 5 szt. uramaki ebi tempura i węgorz.

dla 2-3 osób

Suzume (45 szt.)  187,-
6 szt. futomaki tatar z łososia; 6 szt. futomaki ebi tempura; 6 szt. futomaki vege pikle; 6 szt Chumaki łosoś; 5 szt. uramaki ebi tempura z węgorzem; 5 szt. uramaki vege awokado; 5 szt. uramaki tuńczyk; 6 szt. hosomaki łosoś.

Hoshi (44 szt.) 199,-
6 szt. Futomaki łosoś w tempurze; 6 szt. futomaki Filadelfia; 6 szt. okoń morski z tuńczykiem ; 6 szt: futomaki dorsz; 5 szt. uramaki ebi tempura; 5 szt. uramaki ebi tempura z węgorzem; 5 szt. węgorz z awokado; 5 szt. uramaki tuna.

Zestaw Miesiąca
Zobacz zestaw specjalny jaki mamy w tym miesiącu.

nabe

Japońskie danie podane w wyjątkowy sposób.

Sakana Nabe

Bulion rybny, kalmary, łosoś, krewetki, warzywa, makaron udon.

Małe – 37,-
Duże – 82,-

Shabu Shabu

Lekkie dashi z glona kombu, w którym blanszuje się mięso i warzywa. Podane z dwoma sosami.

Wege 59,-
Z wołowiną sezonowaną (250g) 109,-
Dodatkowa porcja wołowiny (100g) 22,-

dania ciepłe

Stek z kałamarnicy
37,-

Z limonkowym guacamole, parowanym ryżem i piklami.

Łosoś teriyaki
44,-

W lekko słodkim sosie, parowanym ryżem i piklami.

Vegan ramen
33,-

Wegański bulion z miso i tahini, makaron japoński, pak choi, pomidorki, tofu, shitake, szczypior, ostra oliwa.

japońskie przeboje

Dania w tempurze lub pierożki gyoza, wybierz to co lubisz bardziej.

tempura

Krewetki 39,-
Vege 29,-

pierożki gyoza

Kurczak 18,-
Wege 14,-
Owoce morza 21,-

dodatki

Dopełnieniem pysznego posiłku są smakowite dodatki.

Frytki z batata 11,-
Parowany ryż 6,-

Makaron soba 9,-

sake

Wyselekcjonowane sake z małych japońskich browarów, podawane w karafkach 120ml.

wina

Kartę win do naszych potraw dobrał Krzysztof, sommelier Zbawców Win.

wina słodkie

Choya Silver Ume , Japonia
12,5cl / 50cl { 13,- / 39,-

Spindler Lindenhof Riesling Spätlese, Niemcy
12,5cl / 75cl { 18,- / 89,-

Zibibbo Liquoroso, Włochy
50cl { 84,-

Tokaji Hétszőlő Late Harvest, Węgry
50cl { 109,-

wina białe

Two Peaks, Sauvignon Blanc, Nowa Zelandia
Wytrawne 12,5cl / 75cl { 16,- / 79,-

Duo des Mers Sauvignon Blanc – Viognier, Francja
Wytrawne 12,5cl / 75cl { 14,- / 71,-

Dr L Riesling, Niemcy
Półwytrawne 75cl { 84,-

Winnica L’Opera Halka, Polska
Półwytrawne 75cl { 91,-

Atlantis Albariño, Hiszpania
Wytrawne 75cl { 104,-

wina musujące

Reguta Prosecco Extra Dry, Włochy
Półwytrawne 12,5cl / 75cl { 12,- / 62,-

Libalis Frizz 5,5%, Hiszpania
Słodkie 75cl { 69,-

Moet & Chandon Imperial Brut, Francja
Wytrawne 75cl { 279,-

Villa Wolf Pinot Noir Rose Sekt, Niemcy
Różowe, półwytrawne 75cl { 105,-

Niepoort Nat Cool DRINK ME, Portugalia
Pét-Nat 1l { 115,-

wina czerwone

125 Primitivo del Salento, Włochy
Wytrawne 75cl { 15,- / 75,-

Duo des Mets Merlot – Cabernet Sauvignon, Francja
Wytrawne 75cl { 71,-

Olivier Tricon Bourgogne Pinot Noir, Francja
Wytrawne 75cl { 115,-

drinki

Yuzu sour { 23,-
Choya Prosecco { 21,-
Aperol Spritz { 24,-

piwa

Japońskie 0,33l { 12,-
Rzemieślnicze { od 14,-
Butelkowe 0,5l { 10,-
Bezalkoholowe 0,5l { 10,-

– na ciepło – bezmięsne  – na surowo – na ostro

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek przeciwskazania alergiczne, prosimy poinformować o tym obsługę. Ceny zawierają VAT, obsługa nie jest wliczona. Do rezerwacji 6 os. i większych może zostać naliczony service charge w wysokości 10% wartości rachunku. Zdjęcia mogą się różnić od wydania potrawy.