coś na start
Dobry posiłek dobrze zacząć od starteru, oto nasze propozycje.

Gochugaru wings 9,-
Pikantne skrzydełka kurczaka.
Kimchi 9,-
Kiszona kapusta na ostro.
Goma wakame 9,-
Sałatka z glonów morskich.
Chipsy z korzenia lotosu 7,-
Z dipem sweet-chili.
Hotate z kiwi 29,-
Grillowane małże Św. Jakuba.
Tatar z tuńczyka 39,-
Sake, sok z yuzu, jabłko, żółtko przepiórcze, chips.
Yuzu Ceviche 29,-
Biała ryba, sok z yuzu, mirin, biały sos sojowy.
zupy

Miso z tofu 7,-
Miso z łososiem 11,-
Tradycyjna japońska zupa.

Tempura soba 17,-
Bulion na bazie dashi i sake, makaron soba, krewetki w tempurze.

Tom Yum 17,-
Ostra zupa z krewetkami.
coś na słodko
Fondant czekoladowy z matcha 21,-
Z konfiturą pomarańczową i owocami.
Beza z yuzu 19,-
Z kremem ananas-yuzu i pudrem kolendrowym.

dla najmłodszych
Jeś w karcie nie ma niczego co pasowałoby naszym małym gościom,
kuchnia postara się przygotować coś wedle preferencji.
wyjątkowe sMAKI
Chumaki łosoś w migdałach 27,-
Łosoś, ogórek, tykwa, takuan, migdały, serek, por, sos boskoyaki, tempura.
Chumaki węgorz 28,-
Węgorz, tykwa, spicy-mayo, ogórek, takuan, migdały, por, sos boskoyaki, panko.

Chumaki tuna 31,-
Tuńczyk, mango, jalapeño, spicy-mayo, wiórki kokosowe.

Salmon unagi hot roll 26,-
Łosoś, węgorz, tamagoyaki, serek, sos boskoyaki.
Hotate z pieca 39,-
Małże św. Jakuba, pomarańcza, migdały, suszone pomidory, sos kabayaki.
Tatar z łososia z grejpfrutem i chipsem ze skóry łososia 31,-
Łosoś, grejpfrut, mirin, sos sojowy, chips ze skóry łososia.
Saucey maguro 27,-
Tuńczyk, ogórek, tykwa, takuan, trzy sosy, sianko z pora.
Biała ryba z kandyzowaną skórką grejpfruta 26,-
Biała ryba, tykwa, takuan, ogórek, grejpfrut, tobiko, szczypior.
Kyuuri Sake 27,-
Łosoś, ogórek, majonez, chips z marchewki, szczypior.

futomaki – 6 szt.

Filadelfia 21,-
Łosoś, serek, awokado, ogórek, sałata.
Łosoś pieczony 21,-
Serek, łosoś, tykwa, ogórek.
Ebi tempura 23,-
Krewetki w tempurze, majonez, tobiko, ogórek, kiełki.
Ebi ten 22,-
Pieczony łosoś, krewetka, serek, owoc, mięta, sos boskoyaki.
Tatar z łososia 27,-
Tuna kimchi 27,-
Tuńczyk, kimchi, ogórek.
Vege 17,-
Warzywa w improwizowanej kompozycji.
uramaki – 5 szt.
Rainbow 23,-
Łosoś, biała ryba, tuńczyk, awokado, majonez.
Łosoś Gravlax 22,-
Gravlax, tamagoyaki, serek, ogórek, szczypior.
Łosoś 16,-
Łosoś, serek, ogórek, sezam, sos boskoyaki.
Unagi roll 26,-
Krewetka, węgorz, ogórek, majonez, sezam, sos boskoyaki.

Smoked ebi 24,-
Łosoś wędzony, krewetka ebi, oshinoko, ogórek, tykwa, spicy-mayo, szczypior.
Kałamarnica z tempury 19,-
Kałamarnica z tempury, spicy-mayo, sezam, oshinko.
Ośmiornica 29,-
Ogórek, tamago, ośmiornica.
hosomaki
6 szt.
Łosoś 15,-
Tuńczyk 19,-
Biała ryba 18,-
Ośmiornica 22,-
Gravlax 18,-
Ebi 15,-
Węgorz 19,-
Awokado 9,-
Vege 9,-

sashimi set
Mały (9 szt.) 49,-
Średni (18 szt.) 89,-

zestawy omakase
Naszą największą radością jest sprawianie niespodzianek. Wybierz wielkość zestawu, przekaż obsłudze ewentualne uwagi, a resztę… resztę zostaw nam.
Mały ~ 13 szt. 52 ,-
Średni ~ 25 szt. 97 ,-
Duży ~ 45 szt. 174 ,-
Nigiri – 10 szt. 62 ,-
zestawy

Zestaw 1 (15 szt.) 49,-
6 szt. chumaki łosoś; 6 szt. hosomaki awokado; 3 szt. nigiri tuńczyk.
Zestaw 2 (18 szt.) 54,-
6 szt. chumaki z tatarem z łososia; 5 szt. uramaki spicy ebi; 3 szt. nigiri biała ryba; 3 szt. krewetki w tempurze z sosem.
Zestaw 3 (30 szt.) 99,-
6 szt. futomaki: łosoś pieczony z mango; Filadelfia; tuńczyk z kimchi; ebi tempura; kałamarnica z jalapeño.
Zestaw 4 (25 szt.) 74,-
6 szt. futomaki łosoś pieczony; 6 szt. futomaki kałamarnica;
5 szt. uramaki ebi tempura; 6 szt. hosomaki dorsz; 2 szt. nigiri łosoś.
Zestaw 5 (27 szt.) 99,-
9 szt. sashimi (łosoś, tuńczyk, biała ryba); 2 szt. nigiri ośmiornica; 2 szt. nigiri krewetka; 2 szt. nigiri węgorz; 6 szt. hosomaki łosoś; 6 szt. hosomaki kappa.
ramen
Prawdziwie japońska miska pełna smaku.

Tonkotsu Ramen / 36,-
Kremowy wieprzowy wywar, marynowane jajko, boczek kakuni, nori, prawdziwy japoński makaron.

Shoyu Ramen / 34,-
Lekki bulion drobiowy, szalotka, jajko marynowane, chashu, blanszowane kiełki fasoli, prawdziwy japoński makaron.

Tantan Men / 36,-
Pikantny bulion, podsmażana karkówka, szczypior, grillowany por, prawdziwy japoński makaron.
nabe
Japońskie danie podane w wyjątkowy sposób.

Sakana Nabe
Bulion rybny, kalmary, łosoś, krewetki, warzywa, makaron udon.
Małe – 37,-
Duże – 82,-

Shabu Shabu
Lekkie dashi z glona kombu, w którym blanszuje się mięso i warzywa. Podane z dwoma sosami.
Wege 59,-
Z wołowiną sezonowaną (250g) 109,-
Dodatkowa porcja wołowiny (100g) 22,-
dania ciepłe
Kilka smakowitych dań na ciepło z parowanym ryżem i piklami.

Stek z kałamarnicy
37,-
Z limonkowym guacamole.

Boczek kakuni
37,-
Duszony w aromatycznej glazurze.

Łosoś teriyaki
44,-
W lekko słodkim sosie.

Kaczka sous vide
39,-
Z konfiturą pomarańczową.
japońskie przeboje
Dania w tempurze lub pierożki gyoza, wybierz to co lubisz bardziej.

tempura
Krewetki 39,-
Kakiage 29,-

pierożki gyoza
Kurczak 18,-
Wege 14,-
Owoce morza 21,-
dodatki
Dopełnieniem pysznego posiłku są smakowite dodatki.

Parowany ryż 6,-

Makaron soba 9,-

sake
Wyselekcjonowane sake z małych japońskich browarów, podawane w karafkach 120ml.
wina
wino stołowe białe
Fuenteseca, Hiszpania
12,5cl / 50cl { 11,- / 33,-
wina białe
Choya, Silver Ume, Japonia
12,5cl / 50cl { 11,- / 33,-
125 Malvasia del Salento, Włochy
12,5cl / 75cl { 14,- / 69,-
Spindler Lindenhof Riesling, Niemcy
75cl { 74,-
Two Peaks, Sauvignon Blanc, Nowa Zelandia
12,5cl / 75cl { 16,- / 79,-
Curvos Loureiro Vinho Verde, Portugalia
75cl { 84,-
wina musujące
Monforte Brut Prosecco, Włochy
12,5cl / 75cl { 13,- / 59,-
Moet & Chandon Imperial Brut, Francja
75cl { 279,-
wina czerwone
125 Primitivo del Salento, Włochy
75cl { 14,- / 69,-
Lopez de Haro Crianza, Hiszpania
75cl { 84,-

drinki
Yuzu sour { 19,-
Hot Buttered { 16,-
Choya Prosecco { 18,-
Umeshu { 23,-
piwa
Japońskie 0,33l { 11,-
Rzemieślnicze { 14,-
Butelkowe 0,5l { 9,-
Bezalkoholowe 0,5l { 10,-

– na ciepło – bezmięsne – na surowo – na ostro
Jeśli mają Państwo jakiekolwiek przeciwskazania alergiczne, prosimy poinformować o tym obsługę. Ceny zawierają VAT, obsługa nie jest wliczona. Do rezerwacji 6 os. i większych może zostać naliczony service charge w wysokości 10% wartości rachunku. Zdjęcia mogą się różnić od wydania potrawy.